figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Félelmetes Fidesz!

2012. május 16. - figyelő jehu 2.

Nem először mondom: a Fidesz ("szervezett rablóbanda" - el ne feledjük...) igazi természete leginkább félelmetes pofátlanságában, vetélytársakat bénító dermesztő szégyentelenségében, totális amoralitásában nyilvánul meg.

Ami most újra írásra késztet, az Selmeczi mai két megszólalása - egy Gyurcsányról, egy az MSZP programjáról.

Sosem tartottam sokra a Fidesz szóvivőinek vagy akár vezetőinek szellemi képességeit. sikereiket gátlástalanságukkal magyaráztam és magyarázom: vannak idők, amikor a gátlástalan aljasság, amelyhez nem kell túl sok ész, már-már legyőzhetetlennek tűnik. Bár gyakran jogosnak érezhetjük a költő elkeseredését is:

Istentelen frígy van közötted,
Ész és rosz akarat!
A butaság dühét növeszted,
Hogy lázítson hadat..

Mindenesetre azt egy pillanatig sem gondoltam, hogy akár Selmeczi, akár Szijjártó valóban olyan hülye volna, mint amilyennek előadják magukat.

S épp ez az ijesztő.

Ijesztő, mennyire megvetik zembereiket, és mennyire semmibe veszik ellenfeleiket; mennyire biztosra mennek, mehetnek, amikor híveik ostobaságára és bundás indulataira építenek. Ijesztő belegondolni, hogy e hívek mai állapota jó másfél évtizedes, a Kedves Vezető irányította tudatos züllesztés-vadítás eredménye. S e züllesztést-vadítást profi módon, könyörtelenül folytatják.

Ijesztő, milyen szemérmetlenül tudják előadni a tök hülyét és a bicskanyitogatóan pofátlant - ijesztő, hogy a hülyeség még mindig (részben) csak megjátszott (hasznot remélnek belőle), míg pofátlanságuk igazi. Az ember úgy érezheti, bármire képesek lehetnek.

Gengszterek.

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr968254006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2012.05.16. 20:44:10

"...akár Selmeczi, akár Szijjártó valóban olyan hülye volna, ..." nagyon is van eszük. legalább annyi, hogy tudják, kinek a szekerét kell tolni. pillanatemberkék, de addig is, míg e pillanat tart, igyekeznek kiélvezni. van annyi pénz, amiért nem használják az agyukat.

15349 2012.05.16. 20:54:05

De az, ahogyan pártjukat szolgálják, legalább annyira rombolja agyukat, mintha minden nap hullára innák magukat.

34417 2012.05.16. 22:18:36

2. jehu (szerkesztő) 2012. 05. 16. 20:54 meglehet. csakhogy, ha piálnának, az agysejtek pusztulását legalább némi eufória előzi meg. így marad a pártpropaganda. az meg nem okoz eufóriát, csak sima agysejtpusztulást.

relatív 2012.05.16. 23:05:57

Ti igazán valami álomvilágban éltek ! Nem nagyon értem azt a bizalmat, amit ezek a brigantik élveznek ( na nem a saját pátriárkuk, hanem az általuk mélységesen lebecsült ellenzékiektől ! ), hiszen egy ember ( aki legalább megtanult írni, olvasni, esetleg még számolni IS ) nem lehet ennyire gyengeelméjű, amit ezek elővezetnek az a saját eszük teljes egészével hiszik IS ! Minden hülyeségüket ! Lehetetlen nem venni észre azt az öntudatos ( bárhova IS néz ) magamutogatást, a saját nagyságának biztos tudatában, amikor a gazdaságot meghatározó első ember a legnagyobb sületlenséget az emberek arcába mondja ! A szóvivők csak ezt a tudatos életet élik, és bőszen csodálkoznak, hogy az ország értelmesebb hányada (a világ hasonló elképedése mellett ) nem lelkesedik a hülyeségük hallatán ! Szerintem ( meg kell nézni az egyes posztokon szereplőket ) ilyen remekül megválogatni az ország legbutább embereit nem kis teljesítmény, ebben tényleg különlegesek !

12910 2012.05.16. 23:32:02

azok, gengszterek és valóban mindenre képesek!

16940 2012.05.17. 07:02:57

Tényleg maffiaszerű...

15349 2012.05.17. 14:25:18

Nincs olyan fideszes képviselő, akiről ne az jutna eszembe: hazudik. S ha csak 50 vagy akár csak 25%-ban van igazam, már az is borzasztó. De - sajnos - ebben nem tudok tévedni...

relatív 2012.05.17. 15:48:04

Tényleg, ha végig nézzük a mai magyar jelentős beosztásokat egy maffia-hálózat-szerű képződmény tűnik a szemünk elé. Mint a pókháló egy helyről mozgathatóak az egyes beosztásokban lévők, akik viszont egy ember baráti, családi környezetének tagjai. Ha ezen a rendszeren - mint a kammorrán, maffián - bármilyen demokratikus ( hol van annak a lehetősége egyáltalán ebben a törvényi környezetben ? ) választáson változtatni akar a szavazó, annak még a legkisebb esélye sincs meg, mert a háló bármely szakadása a másik területről befoltozással él ! Szépen benavigálta a csapat magát egy olyan helyzetbe, ahonnan csak egy nem demokratikus módon lehet őket kikergetni ! A helyzet eléggé komornak tűnik !
süti beállítások módosítása