figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Labancok a Házban

2012. május 07. - figyelő jehu 2.

Karácsony Gergely kivárta, míg Orbánia Kedves Vezetője kénytelen volt válaszolni kérdéseire: a Fidesz körüli oligarchiáról érdeklődött.

A Kedves Vezető "válaszában" arra hívta föl a figyelmét, hogy ha a képviselő jogszerűtlenséget észlel, kötelessége följelentést tenni. Jól hangzik, ám Karácsonynak igaza van: a "jogot" nem kis részben a Fidesz oligarchiái diktálják. Hozzátehette volna: maga az igazságszolgáltatás is, főleg az ügyészség - más alrendszerekkel együtt - fideszes, pártállami típusú kontroll alatt működik.

A Kedves Vezető "válaszának" további részében ordasat ha... csúsztatott. Úgy tett, mint aki félreértette Karácsonyt: mintha a kérdés általában a "nemzeti nagytőke", és nem az orbániai oligarchia tevékenységére vonatkozott volna. Így mondhatta, hogy Karácsony labanc politikát folytat (értsd: az idegen tőke érdekeit védi), amelyet a Fidesz elítél.

(Futólag megemlítem: a "labanc" jelzőt kéretik beilleszteni az orbáni - másfél évtizedes, uszító szándékú - handandabandák: helytartótanács, bankárkormány, idegenszerű, nemzetáruló, szabadságharc stb. kontextusába.)

Jobb helyeken a Kedves Vezetőéhez hasonló viselkedést csak nehézsúlyú, esetleg fegyveres testőrök védelmében engedhetne meg magának bárki is - ellenkező esetben a helyi betyárok (kik még ismernek betyárbecsületet) szembe köphetnék, netán megkínálhatnák két-három nyakle... sallerral is.

No de mikor volt utoljára "jobb hely" a Duna-parti épület vagy maga Orbánia...

Ha a Házban köpködni legföljebb labancozással szabad is, verekedni meg sehogy, azért volna lehetőség annak demonstrálására, hogy az orbániai uralom demokratáktól csak megvetésre számíthat: például mihelyt fideszesen újbeszélni kezd valamelyik hatalmas, akár maga a Kedves Vezető, a demokraták vállat rántva, mosolyogva ki is sétálhatnának a teremből. (Tehát nem akkor, amikor a "kormány/párt/" tagja, képviselője szólásra emelkedik, hanem csak az után, hogy megszólal...).

Mert amíg az önkény uraival nem éreztetik meg a lenézés súlyát, addig minden reménytelen.

A demokrácia újjáépítésének egyébként elemi - kulturális - előföltétele a fideszes újbeszél következetes és teljes elutasítása. Ezt persze csak olyanok tehetik sikerrel, akik tisztességesen használják az óbeszélt.

*

A Kedves Vezető állapotáról: a fideszes oligarchiával kapcsolatos kérdésre adott "válaszának" fentebb nem hivatkozott részében megszállottan gyurcsányozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr198253982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2012.05.07. 17:49:00

ha bele gondolok, novák előd is jól rákérdezett a kedves vezetőre, úgy ügynök ügyben a leginkább, akik most felelős pozícióban vannak, de hát, az ő ügynökük jó ügynök! a vezér szokása szerint átcímezte. nehogy már neki kelljen bármire is felelnie?!

15349 2012.05.07. 17:52:44

hagyjuk az újnyilasokat
süti beállítások módosítása