figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Összetartozunk-e?

2012. június 03. - figyelő jehu 2.

Újra, ugyanarról, háromszor (ennyi a magyar igazság). Ráadás később...

"...ezek idegenek"

1.

"Nemzetileg"1, legalább? Mármint a mai hatalom meg én (e témában nem akarok mások nevében beszélni...).

Há' hogyispersze! Föltéve, hogy a nemzet fogalmát megfosztjuk minden, igazán lényeges tartalmától. Mert egy országban élünk, ez kétségtelen (?). De például nem ugyanazt a nyelvet beszéljük: nekem a belem fordul ki attól a fideszes kacsabeszéltől, amelynek az a célja, hogy az értelmes gondolkodás és kommunikáció eszközét, a konszenzuson alapuló magyar nyelvet kiszorítsa...

Töprengek, van-e bennünk valami értékközösség... A kérdést így fogalmazom meg: lehet-e értékközösség általában véve (és most elvi szempontból közelítem a témát, nem magamról szólván) tisztességre, a demokratikus normák követésére törekvő, átlagosan tájékozott ember és a mai hatalom között? Olyanokkal, akik lassan húsz éve gátlástalan hazudozásukkal és uszításukkal szándékosan züllesztik a társadalmat? Lehet-e értékközösség a Nyirő körüli ocsmány cécót szervező bagázs és azok között, akik például Bajcsy-Zsilinszky magatartását tartják példamutatónak? Azok között, akik a "becsület napját" ünneplik - polgármesterként, miniszterként - és azok között, akik a Budai Önkéntes Ezred hősiességét tartják számon?

Vissza magamhoz: érezhetek-e bármi közösséget, egykori tanárként, olyanokkal, akik leszállítják a tankötelezettségi korhatárt? Polgárként: olyanokkal, akik megfosztják az önkormányzatokat intézményeiktől, ezzel gyakorlatilag fölszámolják az önkormányzatiságot?

Töprengek: miben vállalhatnék közösséget azokkal, akik fénylő pofával tapsolják a Kedves Vezetőt, mondjon akármilyen hülyeséget és aljasságot? Közösség a "Kedves Vezető" és például Pörzse Sándor között van - hiszen ők enyelegtek egymással a Házban ellenfeleik-ellenségeik "párbajképesség-problémáról"...

Közösség, azokkal, akik zsidózó-cigányozó-buzizó agitproposokkal dolgoztatnak? Akik zsidó közösségeket nyugtatgatnak - félúton a Magyar Hírlap és az Echo Tv meg a Demokrata között?! Akik Horthy-kultuszt építgetnek?

Közösség, azokkal, akik szétverték a Magyar Köztársaságot?! Akik szét akarják verni azokat a határainkon túli magyar szervezeteket is, amelyek nem hódolnak be nekik?!

Nem, nem, soha!

Nincs olyan tisztességre törekvő, valamelyest demokratikus normák szerint gondolkodó és élő oláh, tót vagy rác; zsidó, arab, maori, eszkimó - bárki! -, akihez ne érezném magam közelebb, mint Orbánia uraihoz.

*

1 A "Nemzeti Összetartozás Napja", a kurultajos stb. trianonozás elé... Emlékeztetek a "demokratikus ellenzék" szégyenére: megszavazták ezt az emléknapot, amely - a hatalom szándékai szerint is - kizárólag nagymagyar hibbantkodásra2 ad alkalmat

**

2Megemlékezések - barikad.hu

Megemlékezések - fidesz.hu

 

***

2.

Üzérkedés

3.

"Nemzeti" cécók ideje

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr708254056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2012.06.01. 14:53:33

Velük nem kell, de azért mindenféle összetartozás napja nélkül is vannak, akikkel összetartozhatsz...

15349 2012.06.01. 14:58:05

Nem is vitatom... De ahhoz e hatalomnak köze nem lehet.

12635 2012.06.01. 16:12:19

Ez így van.

204112 2012.06.04. 00:01:50

Lehet, hogy nem jól látom, de erősödik az az érzésem, hogy az erdélyi és a Fidesz-Jobbik politika kölcsönösen felhasználja egymást. Hatalmi törekvések itt is, ott is, tisztesség híján. A székelység tudtommal önálló nemzetállamként határozta meg magát a középkorban.

163107 2012.06.04. 10:39:31

Ezekkel? Hogy tartozhatnánk össze? Kizárt. Felmenőim forognának a sírjukban. Soha. Mert buták, mert gyűlölködők, tudatlanok, mindenkit hülyének nézők. Mert aljasok, mert szarmagyarok, akik ártanak, csakis ártanak a magyarságnak, amelyről annyit óbégatnak, az országnak. Ostoba melldöngetők. a mellét döngetni a gorilla is tud.

204112 2012.06.04. 12:19:10

Osszi válaszából látom, hogy nem is a kérdésre reflektáltam. Összetartozás: 1. eredendő - állandó 2. választott - folyamatos, változó, változtatható, független Vagyis, mint lélek együvé tartozom mindennel és mindenkivel. Mint itt született ember, mindig lesz magyar-érzületem. Mint szabad ember, megválasztom, hogy akár nemzetben, akár nemzeten belül, hol, kivel érzem magam " összetartozónak ", egy hullámhosszon rezgőnek. Egy biztos, hogy a Fidesz és a Jobbik nem az én " szférám ", tehát választott összetartozóként szóba sem jöhetnek.

34417 2012.06.04. 20:05:30

ami összetartozik, az össze is nő. ha EZEKKEL valami összenő, az nem okvetlenül összetartozás, hanem érdek.

xantim 2012.06.04. 21:09:12

De aki ezekkel összenő, azzal én semmiféle közösséget nem kívánok elfogadni. Szerencsére a "közösség" szabadon választható, nem genetikailag kódolt.
süti beállítások módosítása