figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

"Nemzeti" cécók ideje

2012. június 03. - figyelő jehu 2.

Cécókínálat a Fidesz és a barikád oldaláról: vesd őket össze, de ne csodálkozz az egybeeséseken.

Felülről gerjesztett folyamatos, sértett-nyavalygó trianonozás egyfelől; bornírt-hazug hőskultusz másfelől: ugyanannak a súlyos dekulturálódásnak, ugyanannak az aljas indokból és aljas célzattal folytatott néphülyítésnek, -vadításnak a megnyilvánulásai.

Tagadása mindennek, ami a magyar kultúrában ép, ami valódi érték.

Hogy fog ebből a mocsárból a "nemzet" kikászálódni? - münchauseni tettre van hozzá szükség...

*

Üzérkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr888254062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2012.06.03. 10:48:10

„Ha egy országban nincs jövő, akkor nincs jelen sem. Ilyenkor kezdenek el a politikusok a múlttal foglalkozni, amikor nem tudnak mit mondani a jövőről. Elkezdődik a társadalom magába fordulása, „dicső” múltba révedése: nem a demokráciát erősítjük, hanem inkább visszanyúlunk a két világháború közötti időszak autoriter berendezkedéséhez, ami tudjuk jól, hova vezet”

278009 2012.06.03. 16:52:29

Nem igazán értem, miért is jó Neked a magyar nemzeti érzés folyamatos gyalázása. Állandóan provokálsz, mint a pártod tette. Ettől érzed magad önigazolva, ettől érzed a saját identitásodat? Inkább építeni kéne, nem gyűlölködni!

15349 2012.06.03. 20:55:05

[Atlantis](#1390989) Kivételesen válaszolok, egyúttal megkérlek, hogy a továbbiakban mellőzd a blogomat - erre még reagálhatsz, ha akarsz. Makacs ember vagyok: makacsul hiszek abban, hogy az a giccskultúra, amelynek nacionalizmus, sőt, primitív sovinizmus és általában rasszizmus a tartalma, s amelyet hazug és bornírt voltában ön- és közveszélyesnek, az értékes kultúrát pusztító dolognak tartok, azzal együtt, hogy kétségtelenül a nemzeten belül van, mégsem nevezhető "a nemzeti kultúrának", "a nemzeti érzésnek". Rombolónak tehát éppen azt tartom, amit te védelmezel. Körberöhögnek, körbesajnálnak minket már emiatt... A Funarok, Sloták "kultúrájával" rokon jelenségről van szó.
süti beállítások módosítása