figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Közlemény (frissítve)

2012. május 19. - figyelő jehu 2.

Nyílt levél Bölcskei Gusztávhoz

"...

Főtiszteletű Püspök úr, kedves Testvérem a Názáreti Jézus Krisztusban, tegnap két látogató érkezett lelkészi-püspöki parókiádhoz/rezidenciádhoz, akik a Horthy-emléktábla ügyében szerettek volna beszélgetni Veled. Céljuk az volt, hogy meggyőzzenek a mai esemény programról való levételének erkölcsi és értelmi evindenciájáról. Egyikük egy pátriárka korú nyolcvanéves debreceni férfiú volt, mellesleg Izrael népének a halál árnyékából kikapott üszögként megmentett tanúja, a ma még köztünk lakozó, deportálást túlélők egyike. (Hozzád való elzarándoklásának szingularitását csak olyan biblikus képek alkalmasak érzékeltetni, mint pl. Ábrahám meglátogattatása az I. Mózes 18-ban.) A másikuk egy debreceni születésű református hölgy volt, aki egy hete egyeztetett is hivataloddal e látogatásról (igaz, az elsőként bejelentett partnere még más lett volna). Te azonban végül is nem fogadtad őket. Az említésre sem méltó kommunikációs csetepaték lezárásaként ajtónállóid – egy kafkai víziót idéző szemérmetlen párbeszédben – azt közölték velük, hogy eredetileg 14 órára szólt ugyan a találkozás, de pénteken csak 13 óráig tartasz hivatalt.

..."

Alávaló hitvány nemzetellenes gazember, aki ezt a kultuszt építgeti. Akkor is, ha a református egyház zsinati elnökéről van szó - sőt, akkor még inkább.

*

Május 14.

Antiszemitizmus és Horthy-kultusz jegyesek. Minden külön értesítés helyett...

Hitvány/eszelős kultuszlovagok

Ocsmány kis szeánsz zajlott le Kerekiben - "gój motorosok", "vitézek" és más idióták/potenciális gonosztevők, amorális közéleti szereplők részvételével. Egyes hírek szerint fideszes politikusok is "megtisztelték" a rendezvényt, de neveket nem találtam a hírekben.

Ha minden igaz, Debrecen következik a sorban - bár ahogy ismerni vélem a "nemzetet", előfordulhat, hogy a nagy rohanásban valamelyik "hagyománytisztelő" település még megelőzi...

De alighanem Debrecenben lesz a legfontosabb kultuszépítő esemény, Bölcskei Gusztáv visszataszító szerepvállalásával. Megbocsáthatatlan hitványságra készül.

Mert napjaink Horthy-kultuszának lényege - a szentkoronás stb. ökörködésen kívül vagy inkább azzal együtt - az antiszemitizmus.

Tetszik, nem tetszik: Horthy neve nem említhető meg anélkül, hogy ne idéződnének föl a kezdet különítményes tömeggyilkosságai, a "keresztény kurzus" hivatalos antiszemitizmusa, amely teljesen logikusan - tehát az egyébként félfeudális uralom valóságos természetével összhangban - vitte az országot a nácik oldalán a második világháborúba s azzal a holokauszt iszonyatába.

Korábban már írtam: közérdek a történelem és a történelmi személyiségek árnyalt, hiteles megítélése. Horthyról is lehet/kell érdemi vitákat folytatni; bár megjegyzem, hogy - szemben minden "nemzeti" állítással - nagyjából az 1970-es évek elejétől komoly történész nem nevezte őt fasisztának.

De nevéhez a könny, a szenvedés, a vér olyan tengere kapcsolódik, hogy biztosan állítható: Horthy-kultuszt csak hitvány/eszelős emberek akarnak. Olyanok, akik a "hősiesség" hibbant álmait kergetve újra "megölik" világháborús katonáinkat; olyanok, akik a "fajmagyarság" náci-nyilas őrületében újra kitagadnák, "megölnék-megöletnék" a magyar zsidóságot.

Alávaló hitvány nemzetellenes gazember, aki ezt a kultuszt1 építgeti. Akkor is, ha a református egyház zsinati elnökéről van szó - sőt, akkor még inkább.

 

1Hogy ez az egész milyen undorító, akkor érezhetjük át és érthetjük meg igazán, ha átlátjuk, hogyan kapcsolódnak benne össze látszólag ellentétes, valójában egymást föltételező negatívumok: a piszkos szolgaszellem és az ocsmány uralkodásvágy. A hívek képesek alázatosan nyalni méltóságos és kegyelmes urak seggét, ha azok rámutatnak ama embercsoportokra, amelyeket meg szabad és meg kell vetniük, amelyeket gyűlölniük is kell.

*

2012. máj. 13.

Horthy-szobor Kerekiben

Gyömrő, Sashalom, Debrecen, Kereki... Utánuk több is jön, nincs itt semmi "talán"...

Ha e folyamatban "csupán" a "nemzeti" amnéziát, elhülyülést kellene látnunk, az is éppen elég nagy baj volna.

De nem lehet nem érzékelni, hogy sokkal többről van szó: régóta tart a "nemzeti" elaljasodás; s a nemzeti helyzet egyre fokozódik...

Előzmény:

A gyömrői döntésre 2.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr978254000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.05.13. 21:41:18

Ebből a távolságból nem is tudom igazán értékelni az eseményeket. Nem találok rá magyarázatot. Hasonló deformációra nem találok példát más országoknál. Mi lehet a speciális ok, hogy Magyarország se lát, se hall és semmit nem tanult?

204112 2012.05.13. 21:51:47

Szemétlerakó helyén. Ez azért mond valamit. Szerintem pont a helyén van. És hát fa, jól ég. A gojok sem fognak ott álldogálni 24 órás ügyeletben. Jehu, aki meg akar őrülni, az meg is fog. De, aki nem, az akkor is megfordul, ha már elindult azon az úton. Hát, ezért kell mondani, és mondani. De, Te ebben élen jársz.

204112 2012.05.13. 22:08:24

Shakespeare, mindenre van egy kész válaszunk: ejráérünkarramég. Kényelmesebbnek tűnik e válasz, mint felgöngyölíteni, miért jöttünk ide, milyen fejlődési útvonalat akarunk bejárni. Ez macera, felelősség, el vele.

193225 2012.05.13. 22:14:46

Nyírfa, én olyan kis senki vagyok. Ennek ellenére látom. Most higgyem azt, hogy más nem látja? Lehet, hogy én nem látok valamit jól?

16940 2012.05.13. 22:42:40

Sajnos, mind gonoszságban, mind létszámban, van olyan és annyi csirkefogó, romlott személyiségű ember a mai Magyarországon, mint amilyent és amennyit képeztek mindazok, akik keretlegényként, nyilas pártszolgálatosként gyilkoltak a második világháború során...

16940 2012.05.13. 22:43:57

Nem beszélve Horthy kedvenc deportáló embereiről, volt szegedi tisztjeiről... Ezek klónjai is bőven megvannak köztünk.

14479 2012.05.13. 22:58:15

Elképzelhető, hogy egy olyan maffia uralkodik, amelyik politikai pártnak álcázza magát...

193225 2012.05.13. 23:18:45

Elképzelhető. A módszerek alapján bizonnyal.

relatív 2012.05.13. 23:47:36

Ha követjük a magyar közélet változását a 'Pál-fordulás' óta szemünkbe tűnhet, hogy hogyan alakul egyes emberek a saját intellektusa. Ennek a 'változásnak' a megjelenítése ezekben a korcs tettekben lát napvilágot a sok helyen elhangzó korábbi tények hamisításával egyetemben. Az ismert Kossuth-díjas író korábbi megjegyzése - mely annyira rámutatott az igazságra, éppen e miatt keltett az érintettekben ellenérzést - igazolásaként egyre több, és több tett jelenik meg országszerte, annak ellenére, hogy több heves tiltakozás miatt volt hangos a média. Ezekkel a sok millió halált okozó érzelmekkel szemben mind a becsületes magyarok, mind a teljes külföldi közösség érthetetlenül áll, és nem tudjuk megérteni az emberi butaság ilyen dokumentálásának indokait.

163107 2012.05.14. 00:00:13

Most megnéztem a Heti hetest - a színészek eseteiből is kiderült, hogy Mo kezd rohamléptékben fasizálódni. Ha nem állítja meg senki... nem is tudom mit mondjak.

163107 2012.05.14. 00:01:09

Pare: Nem elképzelhető, hanem egy olyan politikai párt uralkodik, amely a maffia is egyben.

16940 2012.05.14. 02:35:46

Ne haragudj, jehu, emberből vagyok én is, s a továbbiak elemi erővel buknak föl belőlem. Kérlek, toleráld. Tehát: már mióta írom, mondom - magam is -, hogy Magyarország - "rohamléptékben" (idéztem egy iménti kommentelőtől) - fasizálódik, hogy megint terjed a náci mentalitás, hogy igenis meg kell átkozni az antiszemitizmust (és annak leggonoszabb megtestesítőit), hogy nem elég a türelmes felvilágosítás, hanem vissza kell ütni, ha oda kerül sor, erre mutattam rá, amikor belebújtam a mártír Szenes Hann alakjába, amikor megosztottam itt Ravensbrückben a lágerőrök által szó szerint halálba rúgott Elza nagymamám emlékét vagy amikor megjelenítettem itt holokauszt-túlélő édesapámat és a menetben hajtott zsidó asszonyoknak, öregeknek, gyerekeknek 1944 novemberében kenyeret dobáló, akkor fruska anyukámat, akit - szintén itt tudatott kilencedik éve ágybéna, de alkalmasint tiszta tudatú állapota dacára - a legundorítóbb módon gyalázott közös felületünkön két blogger is, s velük összefogva engem ugyancsak becsméreltek, leelmebetegeztek, lealjasoztak, kipofozni kívántak (expressis verbis) innen egyesek, némelyek asszisztálásával. Nem nevezem meg ezen vezéremberek egyikét, az illető itt van most is, majd ő eldönti, hogy tisztán járt-e el velem szemben. Mert hiszem, nem mi ítélkezünk, hanem - kinek hite szerint - az Örökkévaló vagy a a magunk formálta sors. Bár ne következett volna be mindez! Igen, nemegyszer leírtam, magamtól megvallottam, vállalva, hogy nem csupán empátiát, szolidaritást, irgalmat, sajnálatot, együttérzést váltok ki volt sorstársaim és magam iránt, hogy voltam pszichiátriai ápolt vagy negyedszázadon át, aztán meg többszörösen műtött rákbeteg. Vállaltam a megbélyegzést, hogy szerény eszközeimmel küzdhessek ellene. Tudván tudva, hogy a hitelességet az emberek zöme érzékeli és értékeli. Nem csupán felmenőim elmondásaiból és tanulmányaimból ismerem a fasizmust. A hálós ágyban kényszerkuporodót megverő ápoló, de a tudatosan túlgyógyszerező orvos eljárása is - alapvetően - náci jellegű. És ott, mi a megalázottak és megnyomorítottak, a lesajnáltak, a kigúnyoltak, a koloncokká, a mindig-gonddá kinevezettek, a bűnbakok, a bolond- és rákzsidók megtanultuk, hogy kizárólag az önmagunk előtti kérlelhetetlen őszinteség és a környezet előtt való szilárdan nyílt magunk-vállalása segíthet rajtunk. Akkor működik a Münchausen-effektus. Sok mindenre utaltam most, talán kapkodva, némi szétszórtsággal is. Ám ennek az egésznek van centrális értéke, ami szerintem "fogható"... Összegezve. Tovább, még eltökéltebben a fasizálódással vagy akár a neo-horthyzmussal szemben! Minél erősebb a Gonosz, annál keményebbek legyünk! Én vetettem föl a Múlt és Jövőben közreadott munkámban, hogy még az antiszemitákat is segítsük antiszemita állapotuk meghaladásában, javítva szociális-kulturális körülményeiket, esélyeiket. Azonban, ha hatástalan az empátia, ha a maradék progresszió, felvilágosultság, humanitás és megfelelőik túlélésére brutalizálódik valóságunk, ha ilyen szörnyű tétet kényszerít ránk az újrafenekedő fasizmus, akkor igenis közhírré teszem, kikiabálom ezt: http://martirvedo.nolblog.hu/archives/2011/05/02/Ontsunk_tiszta_vizet_a_poharba/ Ne rettenjünk meg. Bízzunk benne, hogy náci-nacionalista népámítók előbb lelepleződnek, mielőtt vérünk folyik. Miértünk nem is annyira kár. Ám gyerekeinkért, unokáinkért már igen.

14742 2012.05.14. 06:08:40

Erre mondják, hogy megfelelő ember, a megfelelő helyen! Még valami: http://nepszava.com/2012/05/velemeny/torok-monika-egri-csillagok-szekhelyi-jozsefnek.html/comment-page-1#comment-176988

15349 2012.05.14. 06:43:08

Az a nagy baj, hogy nincs mozgósítani képes demokratikus erő - ezért aztán a hiperaktív szélsőjobb és a tökéletesen amorális, bázisának jelentős részét tekintve a széljobbal érzületi közösséget alkotó Fidesz határozza meg a közéletet. Lásd a dunaújvárosi önkormányzati választást: alacsony részvétel, fideszes győzelem. Közös demokratikus jelölt alighanem simán nyert volna... 12. Amit sokszor magukat több-kevesebb joggal demokratáknak gondoló-érző emberek sem értenek: vannak sebek, amelyek újra és újra felszakadnak, akár csak érintésre is. Hát még akkor, ha sokan ütik-vágják...

15349 2012.05.14. 06:46:43

[Pare](#1381858) Debreczeninek ebben tökéletesen igaza van: "szervezett rablóbanda".

16940 2012.05.14. 10:40:31

14. Bízok azért (talán mert tanár vagyok, s a pedagógus rendeltetése valamennyi naivitás hordozása), hogy a "magukat több-kevesebb joggal demokratáknak gondoló-érző emberek", ha előbb nem is, de utóbb megértik, ezek a sebek legalább annyira az ő sebeik, sőt amennyiben ezt felfogja egy addig antiszemita vagy romagyűlölő ember, megszűnik korábbi önmaga lenni e téren - vagyis végbemegy benne a redempció.

16940 2012.05.14. 10:53:25

Ad 13. lehar 2012. 05. 14. 6:08 "Erre mondják, hogy megfelelő ember, a megfelelő helyen!" - Megkérdem: ezt hogyan érti, kedves Lehar? Témánk fontos, meg amit jómagam jegyzek benne, azt se gondolnám abszolút jelentéktelennek (legalábbis az én szempontomból nem), ezért kérdezem a konkrét jelentést. Megteszi akkor, hogy megadja? - 1/ kit ért "megfelelő ember" alatt; 2/ mi itt a "megfelelő hely"; 3/ e jelenséget, vagyis az ember és a hely együtt állását ez esetben pozitívnak vagy negatívnak véli a rasszizmus elleni küzdelem tekintetében. Tudniillik ez egy tipikus dodonai szólás. Ügyünk előmozdítása meg értékelvűséget kíván. Ne vegye hát zokon kérésemet.

14742 2012.05.14. 11:59:52

17. navigator 2012. 05. 14. 10:53 Horthy szobrának egy volt szemétlerakó ad helyet - remélem így már érthető.

16940 2012.05.14. 12:39:41

Ad 18. lehar 2012. 05. 14. 11:59 Nem kell remélnie. Hiszen így már teljesen világos. Köszönöm.

267802 2012.05.14. 12:44:18

18. lehar Drága Lehár! Ennél méltóbb hely nincs számára, mint amit írtál!

16940 2012.05.14. 12:54:41

Kedves jehunak és olvasóinak. Mint jeleztem, a fenti postot, blogírást megosztom újra. Az alábbi Facebook-felületeken végeztem el: - Kezdőlap; - és a következő csoportoldalakon: >Mondj NEM-et a szélsőjobbra hajló magyarországi kormánypolitikára!MI AZ EU.ÁLLAMPOLGÁRAI IS VAGYUNK ÉS AZOK IS MARADUNKJoggal a Jobbik ellenNácivadász

16940 2012.05.14. 13:10:38

Ad 21. grincs 2012. 05. 14. 12:44 Örülök, hogy "grincs" szintén úgy látja, mint "lehar". Bízom benne, hogy ő is, "lehar" is, és mi mind, valamennyien, elkerüljük ezt a nekünk kívánt sorsot: http://nagytibor.nolblog.hu/archives/2012/05/14/Hundefinedborundefined_a_nemzet_ellen/ Pozitív jel, hogy a moderátorok félóra múltán kivették a Frissek-ből.

16940 2012.05.14. 13:26:10

No, valami mozdul Hunniában! Ezt az imént linkelt tévelygés már egyáltalán nem elérhető. Ilyen is régen történt a NOLBLOG-on.

16940 2012.05.14. 13:34:45

Helyesbítek. Az itt 21. számú hozzászólásom jehu másik blogírására vonatkozik, erre: http://figyelojehu.nolblog.hu/archives/2012/05/14/Kozteves_botrany_sorozatban/ Elnézést kérek, csak két lábam van...

193225 2012.05.19. 18:29:42

Főtiszteletű Püspök Úrnak, hitbéli testvéremnek a Názáreti nevében, emlékezvén a gályarabokra és bocsánatát kérve az Úrnak mindannyiunkra, csak emlékeztetőül testvérünk eltévelyedésére. ...http://www.youtube.com/watch?v=eoCFniK9ycM&feature=related Amen.
süti beállítások módosítása