figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Pártállamtól prolitáp

2012. május 08. - figyelő jehu 2.

A berendezkedő önkény meghatározott feladattal küldte legjobb (= leggátlástalanabb) „sajtómunkásait” a „közmédiába”. S aki bele-belenéz a műsorokba, vagy csak átnézi a műsorújságot, meggyőződhet róla: az illetők jól dolgoznak.

„Közmédiában” láthatók-hallhatók némely műsorok, akár egyenesen a fideszcimbi félfasiszta  médiából átvéve; "köztévében" tanulhat a zember nem csupán Kun Miklóstól, hanem az igazán szörnyű Czakó Gábortól is.

De talán nem is érdemes a műsorok közt válogatni: minden, ami politikai szempontból kicsit is érdekes, mintha egyetlen, gyomorforgatóan geil, végtelenített sorozat - „Szeretlek, Orbánia!” - darabja volna. És miközben Orbánia Kedves Vezetőjének Kazahsztanig kell mennie, hogy valahol szívesen látott vendég lehessen, az újbeszélre hangolt „közmédia” fáradhatatlanul üzeni: „egyre nő az érdeklődés Magyarország iránt”.

Ömlik a „közmédiából” a prolitáp1.

Kevéssé tájékozott emberek talán - demokratikus pártnak vélve a Fideszt - meglepődhetnek, tapasztalva, hogy A Párt legmegbecsültebb agitproposai között közismert zsidózók-cigányozók-buzizók és sámánhitűek is találhatók. Sőt: éppen ők adják meg a kormánypárti propaganda alaphangját. Aki Orbánia viszonyaival azonban kicsit is tisztában van, rég nem lepődik meg ezen: tudja, A Párton belüli hunoknak, ősmagyaroknak, újnyilas érzelműeknek és az újnyilas párt - Jobbik - híveinek (a Fidesz tartalékának) meg kell adni a mindennapi betevőt gyűlölködésben, bűnbakképzésben.

Nincs tehát miért meglepődni azon sem, ha az elzabrált, megszállt „köztévében” olyan „dokumentumfilm” látható, amelyet az illetékesek a neonáci-újnyilas-sámánista netmocsárból (A Párt sajtómunkásainak ismerős közegből) halásztak ki.

Tegnap lement a „Háború a nemzet ellen” c. „dokumentumfilm”2 második része is. Az alkotás nagyrészt badarságokat, hazugságokat ad elő, nemritkán uszító módon.

Közveszélyes!

A magyar közéletben mindeddig ez a fölháborító tény nem váltott ki érdemi reakciót. Le fogják adni a még hátralévő két részt is, főidőben, 12 éven felülieknek (!) ajánlva.

És még mindig lehet lejjebb - lásd például a kormánypárt által is támogatott Horthy-kultuszt.

Hová kell még süllyednie ennek az országnak, hogy a zemberek végre megcsömörüljenek?!

Előzmény: Hármat kell aludni!

 

1… bizonyos szavak őszintén, szemérmetlenül feltárják az óceániai társadalom valódi természetét. Ilyen például a prolitáp, amely azt az értéktelen szórakoztatást és azokat az álhíreket jelenti, amelyeket a Párt a tömegeknek nyújt.

Az elmondottak alapján érthető, hogy meg nem felelő nézetek kifejezésre juttatása újbeszélül - egy nagyon alacsony színvonalon felül - majdnem teljesen lehetetlen. Nagyon durva, isten­káromlásszerű eretnekségeket persze ki lehet fejezni. Lehet például azt mondani, hogy Nagy Testvér nemjó, ezt az állítást azonban, amely párthű fül számára eleve képtelenség, lehetetlen érveléssel bizonyítani, mert a szükséges szavak hiányzanak. Az Angszoc iránt ellenséges gondolatokat táplálni csak határozatlan, szavak nélküli formában lehet, kifejezni pedig csak nagyon tág fogalmakban, amelyek egész csomó eretnekségre kárhoztatnak, anélkül hogy hatá­rozottan tudni lehetne, mik azok. Tény, hogy az újbeszélt eretnek célokra használni csak úgy lehet, ha egyes szavakat visszafordítunk óbeszélre. (Orwell: 1984)

2Az "alkotás" agitpropos, pontosabban "ellenpropaganda" (tartalma antikapitalistának álcázott demokráciaellenesség) jellegű; tendenciózusan kiválogatott emberek hirdetik a gyakran eszelős igét; azaz a "mű" a dokumentumfilm műfaji követelményeinek nem felel meg. Bűzlik attól a netmocsártól, ahonnan a Fidesz "sajtómunkásai" kihalászták.

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr618253984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.05.08. 14:42:31

Fogsz te kapni Navracsöcsütől egy Miniszteri Rendeletet! Mégiscsak, hogy jehuk nyihogjanak itt! :))) (Van már új nicked?)

15349 2012.05.08. 14:49:54

A jehu mehet... Korábban egy hisztiroham keretében töröltem azonos nevű blogomat, de a regisztráció él, használhatom. De én a bezdomnüjt szeretném - vagy legalábbis megtudni, mit követett el... :-)

16940 2012.05.08. 15:03:09

Kedves jehu, felhatalmazlak, hogy a e nemrégi postom vonatkozó részét fölhelyezd saját bejegyzésbe illesztve: http://navigator.nolblog.hu/archives/2012/05/04/Mihez_tartsuk_magunkat_-_esedezve_tenyleg/

15349 2012.05.08. 15:08:06

Köszönöm; élni fogok vele, ha továbbra sem jutok ez ügyben információhoz. Sokat persze nem várhatunk tőle.

16940 2012.05.08. 15:08:16

Nem kizárt, hogy a Háború a nemzet ellen c. hazug propagandafilm téma lesz Bolgár Györgynél (Klubrádió; Megbeszéljük...).

16940 2012.05.08. 15:09:36

A mostani időkben még inkább nincs politikai panacea...

15184 2012.05.08. 16:15:46

Komolyan nem hiszem, hogy normál országban ilyen jellegú filmet komoly adó képes lenne leadni. Mondjuk megpróbálom elképzelni, hogy az amerikai CNN leadja Alex Jones valamelyik paranoid összeesküvés filmjét - szerintem kizárt dolog, másnap mindenki a csatornán röhögne.

15349 2012.05.08. 16:22:11

Nálunk viszont nem röhögnek, nem is tiltakoznak.

15184 2012.05.08. 17:01:24

8. Én úgy látom, hogy a tűrésküszöb egyszerűen folyamatosan csúszott fel, s így szinte észrevétlenül került ilyen magasra. Ez így van mindenben: amikor valami lassan változik, az emberek észre se veszik a változást. S a fő felelős ebben nem a Jobbik, a MIÉP, vagy más szélsőjobbos entitás. Szélsőjobb a világon mindenhol van, csak az a kérdés, hogy mennyire válik a szövege a közbeszéd normál részévé. A fő felelős sajnos az 1998 utáni Fidesz - azért mondom "sajnos", mert én is Fidesz-tag voltam 1988-1994 között, szóval végülis a "volt pártom". Érdemes összehasonlítani, hogy mindehhez hogyan viszonyult Orbán és Antall. Antall a tizedést sem engedte annak, ami Orbánnál teljesen természetes. Sajnos az ellenoldal is hibás kis részben, mert annak idején Antallt sok mindenben támadta, amiben nem lett volna szabad. Ez bizonyos módon legitimálta az egészet. Mint a mesében az állandóan farkast kiáltó pásztor esete. Az átlagember megszokta, hogy valakik mindig titlakoznak, sokszor tizedrangú ügyekben, s így a tiltakozás már akkor sem tűnt fel senkinek, amikor komoly dologról volt szó.

15349 2012.05.08. 17:14:42

Egyetértünk, egy kiegészítésem van: a Fidesz tudatosan és módszeresen rombolta a közszellemet - kifejezetten arra építve föl egész politikáját. Ilyenkor mindig eszembe jut: a gátakat Orbán akkor szakította át (még 2000 előtt, ha jól emlékszem), amikor egyik médiakedvencének azt a Demokratát nevezte meg (a szintén gyalázatos Vasárnapi újság és a szennylappá züllesztett "Magyar Nemzet" mellett), amely akkoriban hetente közölte náci-nyilas kiadványok reklámjait. Azóta is töprengek, hogyan juthatott a Fidesz olyan mélyre, hogy ezt a megnyilatkozást eltűrte; ill. micsoda züllesztésnek kellett megtörténnie, hogy Orbán ilyet merjen mondani...

12635 2012.05.09. 16:12:27

nyilván helytelen, mert többféle hangot kell összehasonlítani, de nem nézünk sem köztévét, sem Hírtévét, sem Echo tévét, így próbálunk védekezni...
süti beállítások módosítása