figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Az EU "megfigyeli" Orbániát

2012. május 12. - figyelő jehu 2.

Frissítve máj. 12-én:

Európai ítélet

Igazságügy: távol Európától

2002. máj. 11.

Megfigyelői jogállást kapott az Országos Bírói Tanács

Az MTI szerint az OBT maga módosította megfigyelői jogállás iránti kérelemre korábbi tagfelvételi kérelmét...

Már most vagy maga módosította, vagy nem: oly mindegy. Ha maga kért alázatosan elnézést, nyilván megvolt rá az oka: biztos lehetett abban, hogy tagfelvételi kérelmét elutasítják.

Megfigyelőként érdekes a helyzete: kétségtelenül megfigyelheti, hogyan működnek normálisék; ugyanakkor el kell viselnie - az OBT-nak és egész Orbániának is -, hogy Európa rühelli őt, és gyanakodva méregeti, vizsgálgatja, figyelgeti...

Nem vagyok újságíró, tán ezért furcsállom, hogy alig találkozni ezzel a hírrel a magyar médiában. A Népszavában láttam erről kishírt, máshol semmi. Pedig ilyen megszégyenítés mostanában aligha érte Orbániát.

Európa segíteni próbál a Magyar Köztársaságnak - újra és újra megszégyenítené a demokratikus struktúrát szétverő, önkényeskedő hatalmat. De Orbánia azért Orbánia, hogy ne legyen benne semmi szégyenérzet: pofátlan a végtelenségig.

*

OBT:

Tománé Szabó Rita közölte: az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatának közgyűlésén a magyar delegáció úgy ítélte meg, hogy amíg véglegesen ki nem alakul az OBT jogkörével kapcsolatos magyar törvényi szabályozás, addig szerencsésebb megfigyelőként csatlakozni a hálózat munkájához, figyelemmel arra is, hogy a tagi és a megfigyelői státus között - az érdemi szakmai munkát illetően - semmifajta különbség nincs.

:-))))))))))))))))))

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr438253992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

204112 2012.05.11. 13:01:20

Volt alapítóból megfigyelői státusz.. Ezzel nem dicsekszik a Magyar Nemzet. Ezzel sem.

62853 2012.05.13. 10:01:14

Dr. Darák Péter Elnök úr 2012. március 28-án udvariassági látogatáson fogadta a magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) elnökét és delegációját. Az ENCJ elnöke, Miguel Carmona Ruano a találkozón elmondta: a delegáció látogatásának célja egyrészt a tájékozódás a magyar igazságszolgáltatás új rendszeréről, valamint arról, hogy az újonnan kialakult struktúra alapján a magyar Fél a továbbiakban hogyan kívánja képviseltetni magát az Európai Hálózatban. Mostani látogatásuk során ezért megbeszélést folytattak az OBH és az OBT illetékes vezetőivel. Mint ismeretes, a bírósági igazgatás átalakításával a Fidesz-KDNP tavaly év végén az OIT helyett a bírósági igazgatás teljhatalmú szerveként hozta létre Szájer József fideszes EP-képviselő felesége által vezetett Országos Bírósági Hivatalt (OBH), később pedig megalakult az őt segítő, 15 bíró tagból álló választott testület, az OBT is. Jelezte: amennyiben a magyar Fél benyújtja új tagsági kérelmét, az idén májusban Dublinban megrendezendő ENCJ Közgyűlésen meg is vitatnák azt, és a vonatkozó döntés is megszülethetne. Az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata 2004-ben jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére, egyik alapító tagja volt a magyar Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT). A magyar bírósági igazgatás átalakítása nyomán tavaly év végén megszűnt az 1997-ben létrehozott OIT, és idén létrejött a bírósági igazgatás központi, országos szerveként a Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az igazgatást ellenőrző, illetve segítő 15 bíró tagból álló választott testület, az OBT. Az az igazi gond, hogy sem Handót, sem darákot nem fogadják el az európai SZAKMAI grémiumok. Ennek egyik ékes bizonyítéka az ENCJ honlapján még ma is tagként nyilvántartott OIT, http://www.encj.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=97&lang=en
süti beállítások módosítása