figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

"Háború a nemzet ellen"

2012. április 30. - figyelő jehu 2.

Valami döbbenetes program fut most a Duna Tv-n ("köztévé"!!) - négyrészes sorozat első darabjaként: Háború a nemzet ellen - A háború megváltozott természete.

Később még tán írok róla, frissítve ezt a posztot, most csak annyit: valami egészen elképesztő antikapitalista és demokráciaellenes propaganda, amelyben gyomorforgató módon egyesül az ostobaság, az aljasság és az eszelősség.

Azt gondolom, a Magyar Köztársaság hazai és külföldi barátainak mindent meg kell tenniük, hogy ez a program a lehető legszélesebb körben váljék ismertté. Hirtelenjében semmit sem tudok, ami ennél egyértelműbben jelenítené meg a mai hatalomnak és cimboráinak természetét és szándékait.

Hátborzongató: "A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek, orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői: Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.
Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar nemzetről, a társadalomról, az emberről, és a minket körülvevő világról." (port.hu)

Mondatok, amelyek "megfogtak" (tartalmi idézetek):

- jakobinus, bolsevik és neoliberális globálnyikok uralkodnak, tulajdonképpen ugyanazokról van szó - közös bennük a szakralitás megvetése;

- nem teljesen világos, milyen összefüggésben, de az egyik "oktató" az 1990 utáni berendezkedés kapcsán a Gestapot említette; többen is elmondták, hogy a diktatúra fennmaradt; módszerváltás volt csak, nem rendszerváltás;

- a Széchenyi alapította MTA hamarosan idegen érdekek szolgálatába állt, s idegen érdekeket szolgál ma is - legalábbis az irodalommal és történelemmel foglalkozó része;

- egy "közlés": a föld, a Szent Korona földje forgalomképtelen;

- a tudományos közvélemény általában magyarellenes; aljas és idegen érdekek kiszolgálója...

*

Elnézést kérek mindenkitől, akinek vélt vagy valós érdekeit sértettem - nem volt szándékomban harmadik posztot írni, de a Duna Tv-s programot aztán nem tudtam szó nélkül hagyni.

**

A Freedom House is hadat üzent... Kovács Zoltánra számíthat a nemzet!

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr868253964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.04.30. 22:31:09

Remélem, hogy a youtuberól hozzáférhető lesz. Igen, itt tartunk.

16940 2012.04.30. 23:20:19

Nagyon jól tetted, hogy megírtad. Kővé dermedve néztem. Tiltakozni kellene rengeteg okból és rengeteg fél részéről. - A keresztény egyházaknak, mert őket támadó, hitüket gyalázó tételek a filmben (a szkíta népek, köztük a magyarság" isten választottjai; a kereszténység felvétele a megelőző, vagyis pogány hitvilág kiteljesedése). - A film alig kódolt antiszemitizmusa miatt (Fuggerek, magyarságot rontó pénzszellem stb.). - Az irodalom- és történettudomány MTA-tagságú művelőinek, hiszen ők a film szerint nemzetellenesek. - A józan ész nevébe tiltakozni a filmben egyértelműen tetten érhető babonáterjesztés, népbutítás ellen (csakra stb.). - Náci ideológiai tételek a filmben (belső ellenség folytonos léte, összefogása a szintén folytonosan létező külső ellenséggel; rasszizmus - génekkel, vagyis biológiai úton örökített, egyéneket meghatározó népkarakter; náci fogalmak: élettér, karakterlét). - A Külügyminisztériumnak, mert a film nemzetközi kötelezettségeink ellen agitál, hatályos nemzetközi szerződésink felrúgására uszí.t - A Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak és a Történelemtanárok Egyesületének, mert a film irredenta propaganda keretében meghamisítja nemzeti történelmünket, rongálja a pedagógusság munkáját, meg a közösségi mentálhigiénét (demagóg analógiák, torz, igaztalan adatkezelések - különösen Trianon kapcsán. Mintha szándékosan provokálnák a társadalmat, kitapogatandó tűréshatárát (először Tiszaeszlár a parlamentben, most ez a film). Jehu, amernnyiben írsz elemző postot, megtisztelsz, ha az itt jelzett szempontokat is beépíted. Én egy picinykét fáradtnak értem magam.

16940 2012.04.30. 23:25:17

Az ősiség eltörlésének idióta bírálata. Szélsőjobboldalról, holokausztról totális hallgatás. Iszonyú morális és mentális kárt csináltak e film közszolgálati vetítésével. Fő műsoridőben!

relatív 2012.05.01. 00:11:17

És még az Ismert Kossuth díjas író korábbi nyilatkozatát 'átkozták' ki, holott ezek a szavak, gondolatok sokszorosan bizonyítják igazát ! És a jelenlegi vezetés, és közvetlen támogatói ezt a gondolatvilágot képviselik, ezért nehéz az országot bármilyen módon a normális nemzetek sorába helyezni ! Látva ezeknek az megnyilatkozóknak határozott elvetemültségét ahogy igazukban határozottan bíznak, nehezen képzelhető el - az oktatás jelen irányának ismeretében -, hogy a későbbiekben IS valamilyen értelmes gondolatokat a jelenlegi 'többséggel' elfogadtatni lehetséges lenne. Hiszen a korábbi idők jó iránya sem tudta elérni a jelenlegi emberöltőkben egy emberségesebb gondolatvilág kialakítását a látható valóság szerint !

16940 2012.05.01. 00:13:27

5. jót ír!

15349 2012.05.01. 05:42:12

[navigator](#1374563) Az általad felsoroltak pontos megállapítások, terjedelmes elemzés vázlatpontjai lehetnének. Én még nem tudom, mit csinálok; szeretnék rájönni, mi van Бездомный-"ügyben"...

15184 2012.05.01. 06:40:41

Ez az egyik legnépszerűbb film a neokommunista-újnyilas "antiglobalista" körökben. A neten hosszú ideje megy már.

15349 2012.05.01. 06:51:48

De "köztévében", közpénzből - tudtommal - most először. És milyen ajánlóval... Persze, nem éri meglepetés az embert, ha tudja: a "közmédiába" sok sajtómunkást vittek be a Fideszhez közeli félfasiszta médiabirodalomból. Itt is összejött egy Echora való bagázs. Az ember arról is tájékozódhat, mik vannak a kurucgyalázó náci meg a sámános honlapokon - de még mindig meglepődik, ha hasonlókkal a "közmédiában" találkozik... (Megjegyzem: bár magam is azt gondolom, hogy a szélsőségek egybeeshetnek, a "neokommunista" itt - szerintem - indokolatlan.)

15184 2012.05.01. 07:08:15

8. Figyelem az ilyen honlapokat. S bizony a széljőjobb alapértékeitől, mint rasszizmus, magyarkodás, stb. nagyon távol álló, simán "rendszerktitikus" honlapokon is ajánlgatják nagyon.

15349 2012.05.01. 07:21:15

9. Idéztem a port.hu ajánlóját...

egy magyar ember 2012.05.01. 23:09:17

A film alkotóinak nevében kikérem magamnak és egyben visszautasítom a fenti blogpostot és annak tartalmát, valamint a blogpostot és annak íróját dicsőítő kommenteket.

egy magyar ember 2012.05.02. 02:59:30

Úgy értem, hogy a film alkotói helyett, mint néző (de szellemileg őket védendő, helyettük is) kérem ki magamnak és egyben utasítom vissza a fenti blogpostot és annak tartalmát, valamint a blogpostot és annak íróját dicsőítő kommenteket.

16940 2012.05.02. 03:19:35

Van itt egy - sokadik - "hozzászólás", remélem, Бездомный most nem töröl engem vele együtt (az eddigi engem érintőeket megértem), tehát ezúttal úgy fogalmazok, hogy saját észrevételem önállóan is megálljon. Szóval, a lényeg, hogy valaki (több látogatói nick-néven) avval szórakozik, hogy gyalázza ezt a postot és pozitív kommentjeit. Nekem erről ez jutott eszembe: Hát maga megbolondult, Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? (Karinthy Frigyes: TÖRPE-FEJŰEK /Így írtok ti/ - http://mek.niif.hu/00700/00716/html/00.htm#cim3)

Kivülálló 2012.06.11. 20:03:30

Már elnézést, de a privatizációs rész senkinek nem forgatja a gyomrát? Hogyan árusították ki a seggünk alól az egész országunkat. Nagyon örvendek, hogy az a legnagyobb gond, hogy milyen vallási csoportokat sért a film. Kedves navigátor, ön teljesen bolond? Nézze meg figyelmesen a filmet és ha csak a fele igaz, hogy milyen stratégiai vagyonokat játszottak át, majd akkor lehet iről beszélni.
süti beállítások módosítása