figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Pár szó a "kiegyezésről"

2012. május 10. - figyelő jehu 2.

Én nem akarok "kiegyezni"... :-))

Áder 21. századi kiegyezést sürgetett

Lehetett - a maiakkal össze nem hasonlítható körülmények között - kiegyezni a Habsburgokkal, lehetett kiegyezni az MSZMP-vel, illetve a Szovjetunióval - de nem lehet "kiegyezni" azokkal, akik a közösen megteremtett polgári demokratikus struktúrát egy "szervezett rablóbanda" érdekei szerint szétkúrták; akik einstandolták és mindenki másnál gátlástalanabbul fosztogatják az országot; nem lehet kiegyezni azokkal, akik sorozatban hoztak alkotmányellenes "törvényeket", hogy a maguk uralmát bebetonozzák; nem lehet kiegyezni azokkal, akik fideszes újbeszélül kommunikálnak, mégpedig jelentős részben a szélsőjobbal közösen használt, részben félfasiszta médiabirodalmukból...

Nem lehet kiegyezni azokkal, akik több mint másfél évtizede szervezetten hazudnak, módszeresen vadítják és hülyítik a társadalmat. Akiknek olyan főnökük van, aki jó évtizede a nyilvánosság előtt kedvencének nevezte a náci-nyilas irodalmat reklámozó Demokratát - és azóta is tökéletesen amorális politikát folytat.

Áder vezető tagja annak az erőnek, amelyet a fentiekben jellemeztem - nincs egyetlen szava sem, amely hitelt érdemelne. Hogy ez másképp legyen, világossá kell tennie, hogy nem újbeszélül szól, mint társai a hatalomban... Hogy hitele lehessen annak, amit mond, vissza kellett volna utasítania Orbán "bizalmát"...

Nem lehet kiegyezni - demokratáknak - azokkal, akik a Magyar Köztársaságból Orbániát csináltak. Demokrata nem akarhat mást, mint az antidemokratikus Fidesznek és csatolmányainak a közélet centrumából a magyar politika peremére szorítását, a fideszes mintájú politizálás végleges ellehetetlenítését.

Demokrata csak demokráciát akarhat, az pedig a Fidesszel együtt, a Fidesszel "kiegyezve" nem megy!

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr138253988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

relatív 2012.05.10. 21:31:37

Egyet lehet érteni az írással ! Igen, ezek ( a sokakat elbágyasztó hazugságaival beinduló 'kijelölt' szónok IS ) úgy akarják a kiegyezést, hogy mindent maguknak bekebeleztek - amit még nem azt majd most fogják - és ezt a többség fogadja el, ez az ő kiegyezésük ! Ha azt mondanák,, hogy töröljük el az elmúlt két évet - és felejtsük el a korábbi tízet ! -, akkor lehetne valami 'kiegyezést' említve az új alapokat kialakítani. De a hatalommal való olyan súlyos visszaélés után, és a 'gyönyörből' mintegy lenézve arról még beszélni IS pofátlanság.
süti beállítások módosítása