figyelő jehu 2.

figyelő jehu 2.

Áder és a Fidesz

2012. június 07. - figyelő jehu 2.

Egy szavát sem hiszem egyik fideszesnek se (másnak se ajánlom) - márpedig Áder fideszes maradt... Mégis: kiadott valami nyílt levelet ("mások mocskát kell eltakarítani"? - kezdetnek söpörhetnének a maguk háza táján), és meglátogatta az utcán inzultált nemzetközi hírű tudóst, volt főrabbit.

Kétségtelen, ebben az ügyben legalább Áder fölfogta, hogy a teljes lejáratódás elkerüléséhez valami látványosat kell tennie. Ez is valami.

De most jóindulatú leszek, nagyon! Fölteszem, Áder szavai igazi meggyőződést fejeznek ki! Akkor Schweitzer Józsefnek nyilván elmondta mindazt, amit hamarosan az egész ország tudomására fog hozni:

- mindenkitől bocsánatot kér önmaga és pártja eddigi politizálásáért;

- fölszólítja Orbán Viktort, válasszon magának új médiakedvenceket a korábbiak, a rasszista orgánumok helyett; fölhívja pártja vezetőit, a továbbiakban kerüljék a félfasiszta médiát (MH, Echo Tv...);

- nyomatékosan fölszólítja pártját, hogy a honlapján se ajánlgasson mondatokat a félfasiszta médiából;

- kifejezte meggyőződését, hogy nem lehet egyszerre azt mondani: a kormány megvédi a zsidókat (is; meg a nyugdíjakat), és ugyanakkor az Echo Tv-ben bájologni, Szentmihályi Szabó Pétert, Demokratát ajánlgatni a zembereknek; rasszista agitproposoktól "békemenetet" rendelni meg letagadni Nyirő, Wass antiszemitizmusát; elmondta azt is: mindent elkövet, hogy leállítsák a némely filozófusok, művészek elleni, antiszemita bűzű hecckampányokat.

Meg nem erősített, de megbízható forrásból származó hírek szerint Áder a beszélgetés végén azt a meggyőződését fejezte ki, hogy a szélsőjobbal összevegyült Fidesz csak úgy tehetné legalább részben jóvá eddigi bűneit, ha feloszlatná önmagát.

Áderből még államférfi lehet, akárki meglássa...

*

Mindig ugyanaz az érzés fog el: döbbenetes, mennyire nincs értelme, becsülete semminek, amit fideszesek mondanak...

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelojehu2.blog.hu/api/trackback/id/tr1008254072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

265793 2012.06.07. 10:32:35

Jehu! Tételezzük fel, h Áder megnyilvánulása őszinte! Ennek ellenére szerintem az "ügy" itt le is záródott! Nem lesz itt semmi felszólítás, további elhatárolódás, felelősségre vonás! Vége! :-(

57665 2012.06.07. 10:47:17

Mindennek ellenére az első alkalom volt ,hogy egy ilyen esetben magas rangú vezető józan emberi hagot használva szólalt meg! ( Orbán megvédjük a zsidókat nem ilyen volt) Ami érdekes a "nép " hangja Áder megszólalására a jobboldali média fröccsögve rohant rá! Ez a szomorú tény!

15349 2012.06.07. 12:14:27

2. Szerintem csak arról van szó, hogy Áder tisztában van bizonyos kényszerekkel, különösen, ha olyan ismert embert ér inzultus, mint Schweitzert. Egyetlen szava sem lehet hiteles, amíg nem ítéli el a Fidesz egész eddigi politikáját... Amíg szó nélkül hagyja - hogy aktualitást mondjak -, hogy két védelmet ígérő handabanda között Orbán, Kövér stb. Bayer Zsoltot babusgatják... És sosem lesz itt semmi, amíg demokraták erre az alapvető ellentmondásra nem mutatnak rá, újra meg újra.

34417 2012.06.07. 14:10:50

valahogy nem olvastam, hogy bármelyik felelős kormánytag elítélőleg nyilatkozott volna! áder meg mintha független lenne a kormánytól...

198584 2012.06.07. 15:42:31

Az fordolt farkas ? Ugyan már !

11951 2012.06.07. 16:46:16

Áder is eltáncolta a páva táncot,amiről Orbán beszélt...
süti beállítások módosítása